House of Yarn

Leverandør av håndstrikkegarn og tilbehør

House Of Yarn er Nordens ledende leverandør av håndstrikkegarn og tilbehør. Vi leverer til gjør-det-selv- og håndarbeidsmarkedet, der produktet er design, garn, strikkepinner og oppskrifter til kreative forbrukere.

Våre garnmerker Dale Garn, Du Store Alpakka, Camilla Pihl Strikk, Øyunn Krogh og Gjestal Garn distribueres via faghandel, netthandel og kjedebutikker. Vi er i dag eneleverandør av garn til Coop (Mjuk Garn), Sparkjøp (Gjestal) og Europris (Trysil Garn). I tillegg produserer vi private label for en rekke samarbeidspartnere.

DALE GARN

Dalegarn har en stolt tekstil- og industrihistorie helt tilbake til 1879. Opprinnelig ble ullgarn fra norsk sau produsert på Dale, men med nye garntrender og muligheter startet import av forskjellige typer tekstilfiber fra mange kanter av verden. Det ga et stort utvalg strikkegarn i myke og fine kvaliteter, som merinoull, alpakka, mohair, silke og bomull. I 2014 overtok House of Yarn Dale Garn, og det er med stolthet vi bringer den norske garn- og strikketradisjonen videre i ny innpakning.

DU STORE ALPAKKA

Du Store Alpakka er Norges fremste ekspert på håndstrikk i alpakkafiber. Alpakka-eventyret ble grunnlagt i 1999 av Kari Hestnes og Per Svendsen og de var de første som introduserte alpakkagarn til det norske markedet.Du Store Alpakka ble overtatt av House of Yarn i 2012. Garnkvalitetene våre er av ypperste kvalitet og lages hos Perus fremste produsenter. Vi er opptatt av etisk og rettferdig handel, og vi har et varmt hjerte for det fantastiske garnet, og for de fine menneskene som bor høyt oppe i Andesfjellene. Du Store Alpakka har derfor vært en pådriver for å bygge og drifte Mirasolskolen, som ble etablert for å gi skolegang til de fattige gjeterbarna i Andesfjellene. Skolen finansieres ved at 1 dollar av hver solgte kilo garn går tilbake til driften.Les mer om Mirasolskolen her

GJESTAL GARN

Gjestal Spinneri ble etablert i 1937, men skiftet navn til House of Yarn ifm fusjon med Dale Garn og Du Store Alpakka i 2015. Spinneriet har vært viktig for bygda Oltedal og Gjesdal kommune, som en av de største arbeidsplassene. Fra starten var hovedfokus på produksjon av industrigarn til andre industribedrifter, som produserte strømper, tepper og ferdigstrikk. Frem til 1980 årene endret dette bildet seg gradvis, og håndstrikkegarn utgjorde rundt 40% av produksjonen på 1980 tallet. I 2005 endret bedriften strategi og produksjon av industrigarn ble avviklet, slik at all fokus ble rettet mot produksjon av håndstrikkegarn.

CAMILLA PIHL

CAMILLA PIHLs kreative univers er en vakker strikkekolleksjon som er blitt til i et samarbeid med House of Yarn, og et resultat av Camillas strikkeglede og drømmen om et eget design- og garnkonsept. For Camilla er strikking ren meditasjon og hun håper å inspirere nye strikkere. Hun har laget flere strikkeoppskrifter som skal passe deg som er nybegynner, nettopp med tanke på at du skal kjenne på gleden og stoltheten av det å ha laget et helt eget plagg! For hver kilo Camilla Pihl-garn vi selger, går én dollar til driften av Mirasolskolen høyt oppe i Andesfjellene – et skoleprosjekt i Peru som nå støttes av strikkere over hele verden. Et sted skolegang ikke var en selvfølge for alpakkagjeternes barn. Skolen er et håp for fremtiden. Det betyr at disse barna faktisk har en fremtid.