House of Yarn

Øyunn Krogh lanserer eget upcycle garn

Influencer og TV-personlighet Øyunn Krogh har hatt vind i seilene de siste årene. Hun ble sist sett på det populærer TV-programmet «24 stjerners julekalender» på NRK, som hun også vant. I tillegg til deltakelsene har hun vært konferansier, programleder, holdt eget underholdningsshow og utmerket seg som influencer med fokus på bærekraft og gjenbruk. Hun er en annerledes moteprofil med særegenhet og kreativitet. Mote er kunst for Øyunn, som hver dag utfordrer og skaper sin egen stil.

Hvordan føles det å lansere eget garn med HOY?

  Det er først og fremst utrolig stas å få lansere sitt eget garn. Strikking er litt som terapi for meg.

  Det er noe å tukle med, samtidig som man skaper noe. Når jeg finner frem noe jeg har strikket, så blir jeg ofte dratt tilbake til der jeg var når jeg strikket det. Enten om det er en fysisk plass som hytta, eller en psykisk tilstand. Kanskje jeg savnet noen på det tidspunktet, var spent eller kanskje forelsket?

  Det er som om minnene lagres i det jeg strikker. Så det å få lov til å ha mitt helt eget garn å lagre minner i, er virkelig stor stas!

  Hva er unikt med garnet?

   Garnet er upcycled. Det betyr at garnet består av gjenbrukte materialer som er satt sammen for å lage et nytt produkt. I motsetning til recycled, hvor produktet trenger en form for tilsetning for å kunne brukes på ny. Upcycled er en viktig del av sirkulærøkonomien, og jeg er stolt over å ha et garn som har et positivt fotavtrykk på planeten.

   Siden garnet er upcycled kan man aldri få et parti med samme farge flere ganger, noe som gjør det ekstra spennende å jobbe med.

   Hva er tankene bak fargevalg/materiale?

    Det var viktig for meg at garnet skal være av høy kvalitet og ha en lang levetid. Garnet har en myk og pusete kvalitet, noe som jeg verdsetter ved strikk generelt. Det skal føles godt mot huden, ikke klø og gi en kosete følelse.

    Fargene er nok det jeg liker aller best ved garnet. Det kommer i mange farger, men alle fargene er naturlige og har ingen kunstige uttrykk. Det er farger du finner i en blomstereng. Også elsker jeg at man bare kan lage akkurat den samme fargen en gang, mens neste gang vil den ha et litt annerledes uttrykk. Det gjør garnet levende.

    Følg Øyunn på Instagram, TikTok og SnapChat.

    Kjøp garnet i butikk! Her finner finner du forhandleroversikt.

    ;